Facebook Pin It

Sådan bliver du lykkelig Jeps, det kan lade sig gøre - her gives dig, 6 trin til at blive lykkelig lige nu

Sådan bliver du lykkelig Jeps det kan lade sig gøre her gives dig 6 trin til at blive lykkelig lige nu

Forskning viser at 50% af vores lykke er genetisk bestemt.
10% bygger på tilfældigheder og 40% er afhængig af den måde, du lever dit liv på.

Psykologer har (heldigvis) forsket i, hvordan du selv kan være med til at påvirke dit liv i en lykkelig retning.

Læs her hvilke 6 ting, der kan gøre dig til et lykkeligere menneske.


Hvis bare jeg var rig, tynd, havde en lækker kæreste, havde et par dyre designersko, var smukkere... Listen over, hvad der skal til for at netop du bliver lykkelig, er sandsynligvis uendelig. Tror du. For alverdens undersøgelser viser, at det ikke er ydre ting, der gør, om du er lykkelig - det hele handler om, hvordan du tænker.

Derfor kan du faktisk blive lykkelig allerede i dag (eller måske i morgen) - også uden Louboutin-sko og en lækker kæreste. Hvis bare du ændrer dit tankemønster.... Det er ikke let, men det kan lade sig gøre. Og hvad det kræver.

 

1. Drop sammenligningerne
Undersøgelser har vist, at deprimerede mennesker sammenligner deres liv mere med andres, end glade mennesker gør. Sammeligningerne får de deprimerede til at se, hvad de mangler i deres eget liv, og resultatet er selvsagt nedslående: De fokuserer nemlig på alt det, de ikke har, men som de mener, de burde have.

Glade mennesker sammenligner derimod sjældent sig selv med andre, med mindre det er for at lære noget positivt af en, de beundrer. Derfor: Lad være med at sammenligne dig selv, dit udseende og dit liv med andres, det er den sikre vej mod ulykkelighed.

2. Tænk positivt
I stedet for at tænke på alt det, du ikke har og gerne vil have, så tænk på det, du allerede har: Dit gode helbred. Mad. Tøj at tage på. Et hjem.

Lyder det ikke af noget særligt? Så se dig omkring - på den hjemløse, der står foran Føtex, din syge veninde eller de evigt sultne børn i Afrika på tv. Vær taknemmelig over de ting i dit liv, der er gode, og gør det til en god vane at påskønne dem; det gør dig nemlig permanent og grundlæggende gladere. Og spred så glæde omkring dig ved at dele dine goder med andre: Inviter veninden til middag, ring til en ensom slægtning, giv en skærv til velgørenhed.

3. Lev i nuet
Hvis du spørger dig selv: Hvad er der egentlig galt med mit liv lige nu i dette øjeblik? vil dit svar som regel være: Meget lidt! Alligevel bruger vi tiden på at bekymre os om fortiden eller fremtiden. Hvorfor havde jeg ikke rige forældre? Forlader min kæreste mig i morgen? Får jeg drømmejobbet? Tag i stedet tingene, som de kommer og nyd øjeblikket. Husk på, at netop dette øjeblik er dit liv, og når det er passeret, kommer det aldrig tilbage igen. Nyd nuet - fornemmelsen af regn, der prikker på din hud, duften af et godt måltid, fornemmelsen af din bluse mod armen.

4. Slut fred med fortiden
Erkend, at du har følt dig forbigået, overset eller uelsket i din barndom, gør noget for at bearbejde følelsen enten med professionel hjælp eller ved at snakke ud med dine veninder - og kom så videre! Ja, du fortjener muligvis mere, men bebrejdelser og fortrydelse hjælper ingen, og du kan ikke ændre fortiden, kun det du tænker om den. Jo før du begynder at tage ansvaret for dit eget liv og få det bedste ud af det, du har, desto gladere føler du dig.

5. Vær ærlig
Ærlige mennesker er glade mennesker. De har tør nemlig gøre noget ved problemerne i stedet for at brænde inde med negative oplevelser og uudtalte følelser. Du bliver gladere af at være ærlig, så lær at sige det, du tænker.

6. Vær realistisk
Ingen er lykkelige hele tiden - det er helt normalt at humøret og følelserne svinger fra dag til dag, fra måned til måned. Acceptér det, når du har en off-dag, og gør så dit bedste for at gøre morgendagen bedre og gladere.

 

UdskrivE-mail